Business Internaţional

Warren Buffet al Arabiei renunţă la 30.000 ha de teren în Egipt

Warren Buffet al Arabiei renunţă la 30.000 ha de teren în Egipt

Autor: Gabriel Razi

25.04.2011, 18:02 70

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal Alsaud, cel mai bogat om dinOrientul Mijlociu, a anunţat că va renunţa la o mare parte dinterenurile pe care le deţine în Egipt după ce a fost acuzat decorupţie de noile autorităţi de la Cairo, scrie AFP.

"Am semnat o întelegere care va fi studiată şi aprobată deguvern. Voi returna 30.000 de hectare poporului egiptean", adeclarat Alwaleed Bin Talal.

Noile autorităţi de la Cairo îl acuză pe Alwaleed că a obţinutilegal cele 40.000 de hectare de teren agricol prin intermediulfoştilor decidenţi ai regimului condus de Hosni Mubarak.

Începând cu 1998 Alwaleed, care are o avere de circa 20 demiliarde de dolari, investit 127 de milioane de dolari în 40.000 dehecare de teren agricol în delta râului Nil, suprafaţă care faceparte din proiectul agricol Toshka.

Acuzaţiile aduse lui bin Talal al Saud, care este supranumit şiWarren Buffet al Arabiei, fac parte dintr-o campanie a procuroriloregipteni care încercă să recupereze o parte din banii pierduţi înurma actelor de corupţie ale foştilor decidenţi din regimulMubarak.

Compania Palm Hills, al doilea jucător de pe piaţa imobiliarăegipteanăm, se află şi ea sub lupa procurorilor, fiind investigatemai multe achiziţii de teren făcute de companie sub preţul pieţeiîn mai multe suburbii ale capitalei Cairo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO