Business Internaţional

Zeci de mii de libieni au sărbătorit la Tripoli victoria revoluţiei

Zeci de mii de libieni au sărbătorit la Tripoli victoria revoluţiei

Autor: Mediafax

03.09.2011, 16:48 585

Zeci de mii de libieni, între care numeroase femei, au sărbătorit vineri seara la Tripoli victoria revoluţiei împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, la zece zile după ce "combatanţii libertăţii" au intrat în capitală.

Libienii au început să se strângă seara în Piaţa Verde, locul simbolic al vechiului regim, redenumită Piaţa Martirilor.

Un enorm ambuteiaj s-a format de-a lungul drumului, unde maşinile nu încetau să claxoneze, iar pasagerii agitau drapelul revoluţiei - o stea înconjurată de o semilună pe fond negru, roşu, verde.

La o tribună de la baza citadelei otomane Seraiul Roşu, de unde Muammar Kadhafi obişnuia să se adreseze susţinătorilor săi, bărbaţi şi femei s-au succedat strigând "Libieni, ridicaţi capul, sunteţi liberi!", "Libia aştepta această zi, Libia este ca o floare".

"Kadhafi spunea că poporul îl iubeşte. Populaţia din Tripoli vrea să îi arate cât iubeşte revoluţia", a exclamat de la tribună un combatant, Jamal Mansour, în vârstă de 50 de ani.

Securitatea era asigurată de forţe rebele postate la intrarea în piaţă sau pe zidurile citadelei. Acestea participau la sărbătoare trăgând cu lansatoarele de rachete sau cu mitralierele, ale căror detonări sunau ca un foc de

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO