Companii

1 milion de euro in multibrand Helvetansa dedicat luxului

1 milion de euro in multibrand Helvetansa dedicat luxului
06.09.2009, 16:35 49

Intr-un spatiu de peste 250 de metri patrati aflat pe Calea Victoriei, compania aduce in premiera ceasurile Chanel si Moser, precum si accesorii din piele si gentile Marcello de la Cartier. Acestea se adauga unor case de lux deja existente in portofoliul Helvetansa, precum Panerai, Jaeger-LeCoultre, Audemars Piguet sau Boucheron.

"Vor fi in total 18 branduri in spatiul structurat pe doua niveluri. Parterul va fi dedicat ceasurilor si bijuteriilor, iar la subsol vor fi vandute accesoriile. Va exista si o camera VIP pentru clientii speciali", a declarat Adrian Stoican, directorul general al maga-zinelor Helvetansa, in exclusivitate pentru Zia-rul Financiar.

Helvetansa opereaza deja doua magazine de ceasuri si bijuterii.

Stoican estimeaza ca noul magazin va avea o contributie de 60-70% la cifra de afaceri de 4 milioane de euro estimata pentru anul 2009.

"Clientii de lux si-au pastrat obiceiul de a achizitiona produse speciale, chiar daca au avut si momente de cumpana", explica Stoican, care spune ca cel mai scump produs vandut anul acesta a fost un ceas Daniel Roth in valoare de 85.000 de euro.

Deschiderea magazinului Helvetansa pe Calea Victoriei este doar prima dintr-o serie de noi magazine care vor popula spatiile ramase goale pe cea mai importanta artera comerciala a Bucurestiului. In octombrie, o data cu inaugurarea hotelului Continental, vor fi deschise si spatiile comerciale de la parter, unde va opera si Micri Gold. Cellini, un alt jucator important de pe piata ceasurilor si bijuteriilor va deschide un nou magazin vizavi de hotelul Radisson SAS.

Adrian Stoican spune ca aspectul bulevardului depinde de proprietarii de spatii comerciale.

"Magazinele s-au inchis din cauza chiriilor prea mari. Noi insine am negociat o reducere de 35% a chiriei. Dar proprietarii de spatii, daca isi doresc clienti pe termen lung, trebuie sa fie mai flexibili", conchide Stoican.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO