Companii

10 Stiri de business din provincie

04.08.2009, 17:55 26

Judetul Brasov s-a clasat pe locul doi, dupa Bucuresti, in ceea ce priveste restantele acumulate de firme si populatie catre banci, cu 275 de milioane de lei, informeaza publicatia Buna ziua Brasov.

Aeroportul International Cluj-Napoca inregistreaza, in acest sezon, un trafic de 50.000 de persoane care iau avioanele turistice catre destinatii precum Turcia, Tunisia, Grecia sau Egipt, scrie Ziua de Cluj.

Leonardo iese de pe piata clujeana, dupa ce compania a anuntat deja ca a inchis circa 30 de magazine din toata tara si a disponibilizat 500 de angajati, potrivit cotidianului Ziua de Cluj.

Cea mai scumpa locuinta vanduta in Constanta luna trecuta a fost un apartament de trei camere, in zona centrala a orasului, pentru care a fost platita suma de 175.000 de euro, potrivit cotidianului Ziua de Constanta.

Fermierii galateni se pregatesc sa depuna o noua serie de cereri pentru obtinerea de despagubiri pentru calamitati de la Guvern dupa ce seceta a afectat puternic cultura de floarea-soarelui, unde productia medie nu ajunge la 1.400 de kilograme la hectar, informeaza Monitorul de Galati.

Firma germana Westwind va amenaja pe teritoriul comunei Mereni un parc eolian echipat cu 30 de mori de vant. Primarul localitatii, Gheorghe Chiriac, a declarat ca aceasta investitie va fi dezvoltata pe o suprafata de 400 de hectare, scrie Graiul Dobrogei.

Oferta de locuri de munca in judetul Constanta a scazut dramatic in ultimele trei luni, informeaza cotidianul constantean Telegraf. Potrivit publicatiei, oferta de locuri de munca a scazut de la un nivel de 2.000 de posturi in urma cu trei luni la doar 80.

Consilierii judeteni din Timis au votat Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal - Aeroportul International "Traian Vuia" - Autostrada - DN 6, care va fi pus in aplicare, pe viitor, pentru transformarea si dezvoltarea completa a acestei parti a orasului, scrie Banateanul.

Compania Capgemini intentioneaza sa angajeze 500 de oameni in unitatea pe care o va deschide in aceasta toamna la Iasi, scrie publicatia Ieseanul.

Primaria din Iasi a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei cereri de finantare nerambursabila de la UE pentru lucrari de infrastructura in valoare de 114 mil. euro, scrie Ziarul de Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO