Companii

Ioan Popa, Transavia: Multe locuri de muncă vor fi afectate de automatizare. Trebuie să ne pregătim angajaţii

Ioan Popa, Transavia: Multe locuri de muncă vor fi...

Autor: Alexandra Matei

07.05.2024, 00:07 4628

Compania are 2.200 de angajaţi şi este printre cei mai mari angajatori din industria alimentară.

Transavia, una dintre cele mai mari companii din industria cărnii de pui din România, urmează trendul global al digitalizării, astfel că astăzi, pas cu pas, compania fondată în urmă cu trei decenii de antrepre­norul Ioan Popa introduce în procesele sale de zi cu zi soluţii tehnologice care vin în sprijinul angajaţilor şi eficientizează activitatea businessului.

„Cu investiţiile potrivite şi prin adoptarea tehnolo­giilor digitale relevante, sectorul agri-food poate deveni mai eficient şi mai sustenabil“, a spus pentru ZF Ioan Popa, preşedintele şi fondatorul Transavia.

Transavia a avut în 2023 cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei, plus 1%, şi a raportat un profit net de 208 mil. lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent. Compania şi-a majorat cu 13% numărul angajaţilor, la 2.255 de oameni. „Oamenii sunt cea mai importantă resursă a companiei şi transformarea digitală nu se poate realiza fără implicarea şi susţinerea lor. În era digitalizării, multe locuri de muncă vor fi afectate de automatizare şi vor necesita noi competenţe şi cunoştinţe, astfel că îi ajutăm pe angajaţi să îşi îmbunătăţească competenţele digitale.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro