Companii

5 soluţii de la 5 antreprenori români din construcţii. Cinci antreprenori din construcţii vin cu propuneri pentru a depăşi criza coronavirusului: Economia trebuie încurajată şi susţinută. România nu se opreşte aici

Dorel Goia, acţionar TeraPlast

Galerie foto

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2020, 17:35 9284

Cum vedeţi, ca antreprenor, soluţionarea crizei pe care o traversează România acum, în contextul epidemiei de coronavirus? Care sunt propunerile pentru a depăşi această perioadă cu efecte cât mai puţin negative? Acestea sunt întrebările pe care ZF le-a adresat câtorva antreprenori din construcţii, oameni de afaceri care au creat businessuri de zeci sau sute de milioane de lei şi mii de angajaţi.

„Mai gravă decât epidemia mi se pare intrarea într-o nouă criză economică”, spune Radu Ouatu, proprietarul companiei Apolodor, cu activitate în construcţii şi în demolări. El nu a oprit activitatea, continuând astfel să lucreze atât timp cât situaţia o va permite.

Unii antreprenori văd totuşi o parte plină a paharului:

„Pe termen lung, această criză va schimba multe lucruri în multe ţări aflate în situaţia României. De exemplu, criza de forţă de muncă se va atenua, pentru că mulţi români nu vor mai pleca în străinătate. De asemenea, se va da o importanţă mai mare producţiei locale, pentru că, aşa cum s-a constatat acum, fiecare este pe cont propriu în perioadă de criză”, spune Vasile Sandu, proprietarul Proinvest Paşcani, companie specializată în prelucrarea oţelului, cu afaceri de peste 150 de milioane de lei anul trecut.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO