Companii

Achiziţia parcurilor de retail Era Oradea şi Iaşi a fost aprobată de acţionarii Argo

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

16.09.2011, 00:00 444

Acţionarii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), listat pe bursa de la Londra, au aprobat achiziţia parcurilor comerciale Era din Oradea şi Iaşi, fondul de investiţii devenind astfel cel mai mare proprietar de centre comerciale din România. Achiziţia parcurilor comerciale Era de la compania cipriotă Omilos a fost aprobată de consiliul de administraţie al fondului, pentru încheierea tranzacţiei fiind necesară decizia acţionarilor.

Acţionarii au aprobat tranzacţia pe 13 septembrie, potrivit unui anunţ al Argo transmis bursei de la Londra. Cele două parcuri comerciale au în prezent o suprafaţă închiriabilă cumulată de peste 80.000 de metri pătraţi. Argo mai deţine şi proiectele Shopping City Sibiu şi Shopping City Suceava, cu o suprafaţă comercială totală de 129.000 de metri pătraţi. Astfel, fondul va avea proiecte în România totalizând aproape 210.000 de metri pătraţi.

Argo devine astfel cel mai mare proprietar de centre comerciale din România depăşind compania Iulius Group, deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu, ale cărei malluri din Iaşi, Cluj, Timişoara şi Suceava au în total 175.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO