Companii

Actionarii Steilmann: Vom investi intregul profit in fabrici

Actionarii Steilmann: Vom investi intregul profit in fabrici

Compania intentioneaza sa dubleze numarul de magazine Steilmann pana la 100 de unitati

15.03.2007, 18:04 66

Compania din industria textila Miro Radici AG, care a preluat la nivel international grupul Steilmann, a anuntat investitii de peste 20 mil. euro in toate operatiunile Steilmann Group din Romania.
"Stiu ca existau cateva temeri in ceea ce priveste faptul ca Romania ar putea sa isi piarda din competitivitate odata cu aderarea la Uniunea Europeana, dar parerea mea este ca industia textila de aici va continua sa se dezvolte. Acest lucru ma face sa cred ca Romania este cea mai potrivita locatie pentru platforma strategica a grupului Steilmann si ca merita sa investim in expansiune", a declarat Michele Puller, CEO al Miro Radici AG.
Investitiile de peste 20 mil. euro programte de Miro Radici vizeaza atat partea de retail si productia, cat si relocarea platformei de logistica in Romania.
Compania intentioneaza sa dubleze numarul de magazine Steilmann din Romania, de la 56 in prezent pana la 100 in urmatorii doi ani. Bugetul necesar pentru fiecare magazin se ridica la circa 100.000 euro potrivit reprezentantilor companiei, astfel incat suma totala alocata pentru dezvoltarea retelei de retail va ajunge la 5 mil. euro.
"Pe termen lung urmarim deschiderea de magazine in Sebia, Croatia, Ucraina, dar si dezvoltarea retelei in Bulgaria si Republica Moldova si preluarea retelei de retail din Cehia", au declarat reprezentantii Steilmann Romania.
Grupul Steilmann International, cu sediul in Germania, a fost preluat in totalitate de Miro Radici AG la sfarsitul anului trecut, dupa ce compania a fost declarata insolvabila. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa Puller a declarat ieri ca "valoarea achizitiei nu a fost semnificativa comparativ cu investitiile de care e nevoie pentru a face compania profitabila din nou".
Steilmann Romania ocupa circa 10% din piata locala de imbracaminte, potrivit lui Romeo Pomponiu, managing director al Steilmann Romania, care a pastrat o participatie de 49% in companie.
Numarul clientilor companiei se ridica la 20.000 in fiecare luna, productia fiind realizata in cinci fabrici. Compania a operat pe profit in fiecare an, iar cifra de afaceri realizata la nivel local in anul 2005 a fost de 30 mil. euro. Pentru anul 2006 a fost estimata o crestere de circa 30%.
Planurile Miro Radici includ si investitii de 5 mil. euro in cele cinci centre de productie pe care Steilmann le detine, trei la Sighet, unul la Mangalia si altul la Satu Mare. "Vom investi anual intregul profit in aceste fabrici, iar pe termen mediu analizam posibilitatea de a inchide una dintre fabricile din Lituania si de a reloca productia de acolo in Romania. Problema cea mai mare pe care am intampinat-o aici este lipsa fortei de munca din sector", a declarat Massimo Giazzi, managing director al Steilmann Group.
Reprezentantii grupului Radici au anuntat, de asemenea, intentia de a achizitiona un teren de 52 de hectare in Satu Mare, in vederea construirii unui centru logistic pentru operatiunile Steilmann in Europa. Investitia
s-ar cifra la 10 mil. euro potrivit primelor estimari ale grupului.
"Vor fi transferate in Romania operatiunile de back-office ale Steilmann, care momentan sunt derulate in Germania. Toate investitiile acestea inseamna o trecere a Steilmann Romania de la productia in sistem de lohn la livrarea unui produs complet", a declarat Romeo Pomponiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO