Profesii

Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea deţine mai multe afaceri de zeci de milioane de euro în ţara noastră

Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri...

Autor: Business Magazin

05.05.2024, 20:44 5447

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 098. Luchi Georgescu, Acţionar majoritar Vincon Vrancea, Meda Prod 98

Antreprenoarea deţine pachetul majoritar de acţiuni din Vincon, care a fost privatizată în 1999, diferenţa fiind în proprietatea celor care au primit cupoane la Vincon. În primă fază a investit 7 milioane de euro în societatea producătoare de vin, dar de-a lungul anilor a mai investit zeci de milioane de euro, bani cheltuiţi pentru plantaţii cu viţă-de-vie, echipamente pentru vinificaţie şi achiziţii de terenuri, povestea anterior pentru Business Magazin. Pe cartea de vizită a Vincon stau înşirate 1.580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 crame, printre care Paradis şi Beciul Domnesc, trei depozite pentru produse finite şi trei platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a vinarsului şi băuturilor spirtoase şi a oţetului.

Luchi Georgescu mai are afaceri şi în domeniul turismului – hotelurile Melodia şi Favorit din staţiunea Venus – dar şi în industria cărnii – producătorul de mezeluri Meda Prod 98.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro