Companii

Actiuni pentru distributia de presa

19.03.2003, 00:00 16

Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa (GEDP), companie detinuta de majoritatea trusturilor si societatilor de distributie de presa din Romania, va lansa in perioada 24 martie - 1 aprilie o oferta publica de vanzare de actiuni in valoare de 3,4 miliarde de lei.
"Oferta este prima faza dintr-un proiect care va necesita, in final, fonduri de 7 - 8 milioane de dolari, si se va concretiza prin infiintarea unei retele de peste 1.300 de chioscuri si magazine de presa. Reteaua vrea sa obtina dreptul de exclusivitate pentru distributie de retail pentru presa in Bucuresti", sustine Sorin Rosca Stanescu, presedintele Consiliului de Administratie al GEDP si directorul general al companiei care editeaza cotidianul Ziua.
Oferta care se deruleaza in prezent, de o valoare mica, a fost lansata pentru ca GEDP sa devina societate publica, statut necesar pentru obtinerea exclusitatii pe o durata de 45 de ani.
"Necesarul de finantare, mult mai ridicat, ar putea fi obtinut printr-o a doua oferta, pe care intentionam sa o promovam si investitorilor straini", a declarat Stanescu, care a precizat ca, dupa inchiderea primei oferte, GEDP va fi listata la Bursa Electronica Rasdaq.
Nici un actionar nu va avea voie sa detina mai mult de 3% din actiunile companiei. In prezent, nici un actionar GEDP nu detine o participatie mai mare de 2%. Intermediarul ofertei este societatea de brokeraj CA IB Securities.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24