Companii

Aderarea la UE ar putea dubla afacerile Visit

28.02.2006, 19:57 29

Agentia de turism Visit Romania, unul din primii zece jucatori de pe piata de profil, vizeaza o majorare de 60-80% a segmentului de incoming (pachetele turistice vandute turistilor cu destinatia Romania - n. red.), precum si o crestere de 150-180% pe partea de evenimente, ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana in urmatorii doi ani.

"Avem patru vectori de strategie: francofonia, intrarea in UE, Sibiu - capitala culturala in 2007 si festivalul "George Enescu" din Bucuresti", a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele firmei.

Agentia bucuresteana a inregistrat o cifra de afaceri de circa 9 mil. euro in 2005, in crestere cu 15-18%, estimeaza Fodoreanu. Majorarea, spune acesta, se datoreaza cresterii numarului de pachete turistice pentru straini in Romania, dar si a turismului de afaceri.

"Incomingul a crescut cu 30%. In fiecare an am inregistrat crestere de 20-25% incepand cu 2000", a declarat Fodoreanu. Potrivit acestuia, partea de incoming reprezinta circa 3,3-3,4 mil. euro din totalul afacerilor Visit Romania in 2005. Agentia este specializata pe incoming si turism de afaceri. Visit Romania este membru asociat al gigantului mondial de turism business Carlson Wagonlit (companie care se ocupa de management si consultanta in domeniul turismului de afaceri), cu care deruleaza contracte pentru Orange, Alstom, Renault, Electrolux, Dacia sau Aluminium.

"Partea de evenimente pentru companii a avut o crestere de 95% anul trecut si reprezinta cam 1,5 mil. euro din cifra de afaceri, a precizat Fodoreanu. El spune ca partea de turism de afaceri referitoare la vanzarea de bilete de zbor reprezinta 50% din cifra de afaceri a agentiei in 2005, adica 4,5 mil. euro. Fodoreanu este si presedintele companiei Rarau Turism, care detine complexul Rarau si hotelul Zimbrul din Campulung Moldovenesc. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO