Companii

Advent il aduce la LaborMed pe fostul sef de la Terapia

Advent il aduce la LaborMed pe fostul sef de la Terapia

Stephen Stead a multiplicat de sapte ori valoarea Terapia

04.03.2008, 20:12 36

Fondul de investitii Advent International, care a platit peste 120 mil. euro pentru pachetul integral de actiuni al producatorului de medicamente LaborMed Pharma, il va aduce pe britanicul Stephen Stead la conducerea companiei incepand cu trimestrul doi al anului, potrivit unor surse din piata.
Stead (49 de ani) este in prezent directorul executiv al Polpharma, cel mai mare producator polonez de medicamente cumparat anul trecut de grupul ungar Gedeon Richter, dupa ce in perioada 2004-2006 a ocupat o pozitie similara in cadrului Terapia Cluj. Terapia a fost prima investitie a Advent in industria locala de medicamente, care in momentul exit-ului din 2006 i-a multiplicat de peste zece ori banii investiti.
Advent l-a adus la LaborMed si pe Mircea Ilie, fost CFO al Terapia, si reface in acest fel echipa pe care a avut-o la producatorul clujean, potrivit acelorasi surse.
"Sunt speculatii. Nu as dori sa spun mai multe lucruri in acest moment", a spus Stephen Stead pentru ZF.
Sub mandatul lui Stead, valoarea Terapia a crescut de peste sapte ori intr-un interval de 4 ani, vanzarile aproape ca s-au triplat, iar compania avea planuri pentru extindere regionala.
In 2005, Terapia a cumparat doi jucatori de dimensiuni mici, Pharmaplant si Promedic.
Britanicul a renuntat la pozitia de director executiv in 2006, la scurt timp dupa ce compania a fost preluata de grupul indian Ranbaxy pentru 324 mil. dolari. Advent platise pentru Terapia 44 mil. $ in 2003.
Dupa negocieri de jumatate de an, Advent a preluat in luna decembrie pachetul integral de actiuni al producatorului LaborMed, de la cinci oameni de afaceri. LaborMed a iesit din topul primilor 20 de jucatori din industria farmaceutica in ultimul trimestru al anului, dupa ce in fiecare trimestru din 2007 a coborat constant.
Potrivit ultimelor date disponibile, LaborMed isi bugetase pentru anul trecut o cifra de afaceri de 35 mil. euro, nivel apropiat de rulajul pe care il avea Terapia in momentul preluarii de catre Advent in 2003.
In primul an in portofoliul Advent cresterea Terapia a fost de 42%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO