Companii

aeful Microsoft nu mai este cel mai bogat om din lume

23.04.2001, 00:00 20



Miliardarul american Bill Gates, fondatorul concernului Microsoft, a fost detronat din pozitia de cel mai bogat om din lume de titanul supermarketurilor, Robson Walton, proprietarul lanturilor de magazine Wal-Mart si Asda, potrivit publicatiei Sunday Times.

Walton are o avere estimata la 65,4 miliarde de dolari, cu 11,5 miliarde mai mult decat Bill Gates. aeful celui mai mare producator de software din lume a cazut din fruntea miliardarilor datorita scaderii actiunilor din sectorul tehnologic, care a afectat puternic si titlurile Microsoft. Averea sa personala s-a diminuat, intr-un singur an, de la 76 de miliarde de dolari pana la 54 de miliarde de dolari.

Cu toata scaderea actiunilor tehnologice, a treia avere mondiala apartine lui Larry Ellison, presedintele companiei de software Oracle, care detine 42 de miliarde de dolari. Urmaritorul colosilor industriei americane este regele Fahd al Arabiei Saudite, care este titularul unei averi de 28,8 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om din Marea Britanie este ducele de Westminster, posesorul unor proprietati in cartierele londoneze Mayfair si Belgravia, evaluate la 4,4 miliarde de lire sterline (6,4 miliarde de dolari), cu 700 de milioane de lire mai mult decat anul trecut.

Totusi sondajul, realizat de expertul britanic Philip Beresford, arata o remarcabila scadere a valorii proprietatilor, datorita crizei bursiere si incetinirii cresterii economice. Doar 241 din lista celor 1.000 de "bogatasi" si-au majorat averea in ultimul an, cea mai mica proportie din istoria topului.

Topul celor mai bogati oameni din lume cuprinde persoane ce activeaza in domenii variate, de la computere la petrol, media sau comert. Insa, putini dintre acestia confirma valorile estimate de revista britanica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO