Companii

Aeroportul Internaţional Henri Coandă, locul 5 într-un top european al aeroporturilor, după creşterea de 16% a traficului de pasageri

Aeroportul Internaţional Henri Coandă, locul 5 într-un top european al aeroporturilor, după creşterea de 16% a traficului de pasageri

Autor: Roxana Rosu

08.12.2017, 11:25 553

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat pe locul cinci în topul european realizat de Airports Council International, pe categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, după o creştere de 16,7% a traficului in octombrie. 

Pe acest segment de trafic, primul loc este ocupat de aerportul din St Petersburg (+28.1%), urmat de Varşovia şi Ankara (+23.7%), Antalya (+22.7%) şi Tel Aviv (+18.8%). 

”Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-a înscris pe un trend de creştere consistentă, surclasând aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta. Pentru atingerea  potenţialului maxim de creştere, am impus ca priorităţi eficientizarea activităţii, reconfigurarea investiţiilor şi deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continuă preocupare pentru siguranţă şi securitate. Am reuşit, în timp record, să optimizăm serviciile oferite pasagerilor şi să extindem capacităţile de procesare, astfel încât tranzitarea Aeroportului Henri Coandă să fie cât mai rapidă şi mai confortabilă”, a precizat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.

Anul acesta, aeroportul de la Bucureşti a luat măsuri pentru procesarea mai rapidă a pasagerilor, capacitatea ghişeelor de control crescând cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare şi de ieşire din ţară,  iar timpul de aşteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de aşteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecări, a fost dispusă optimizarea controlului pasagerilor şi bagajelor de mână. În acest sens, au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână şi au fost amplasate staţii de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje.

Tot în acest an, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a realizat lucrări de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a aeroportului şi la căile de rulare a aeronavelor. 

AFACERI DE LA ZERO