Companii

Afacerea din retail a fratilor Penescu, evaluata la 70-80 mil. euro

19.12.2007, 18:12 17

Fratii Cornel si Ilie Penescu, proprietarii Pic Grup si actionarii majoritari ai clubului de fotbal FC Arges, detin o retea de retail evaluata la 70-80 mil. euro, daca sunt luate in calcul hipermarketurile deschise la Craiova si Braila care au o valoare de 42 mil. euro , potrivit informatiilor disponibile la ultima majorare de capital operata de actionarii Pic Group. Reteaua de hipermarketuri Pic numara 4 unitati in Pitesti, Craiova, Braila si Oradea.
Pic este cel mai mare retailer cu actionariat romanesc de pe piata, dupa valoarea vanzarilor. Grupul, care activeaza in industria alimentara si prin productie, mizeaza pe o crestere a cifrei de afaceri cu 30-40% in acest an fata de 2006, putand ajunge astfel la afaceri de 107-115 mil. euro. Pic a deschis in acest an doua hipermarketuri in orasele Braila si Oradea, prin in-vestitii totale de 53 mil. euro. Planurile retelei prevad alte trei deschideri anul viitor si cinci in 2009.
Printre posibilele locatii in care Pic ar putea deschide magazine in 2008 se numara orasele Ploiesti si Bucuresti, compania neavand proiecte concrete in acest moment.
Extinderea retelei de magazine ar putea aduce fratilor Penescu afaceri de 300 mil. lei (90 mil. euro) in retail in acest an, in crestere cu 50% fata de 2006, potrivit estimarilor anterioare avansate de reprezentantii grupului.
Fratii Penescu mai detin companii de constructii, de distributie, o firma locala de taxiuri, o editura si tipografie in judetul Arges.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO