Companii

Afaceri duble la Grup Romet Buzau

23.05.2006, 00:00 42

Producatorul de echipamente pentru purificarea apei Grup Romet Buzau a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 43,8 mil. euro, de aproape doua ori mai mare comparativ cu afacerile din 2004.

Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat existentei finantarilor foarte mari facute de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei in domeniul investitiilor in tratarea apei si a infiintarii si reabilitarii de noi retele de apa prin programele ISPA, SAMTID si SAPARD.

"Am profitat si de existenta programului SAPARD pentru agricultura, unde de asemenea avem o oferta completa de tractoare, masini agricole si instalatii de irigat. In plus, asimilarea si fabricarea de noi produse cu costuri reduse ne-a permis sa reducem substantial preturile", a declarat Constantin Toma, directorul general al Grup Romet Buzau.

El se asteapta ca ritmul de crestere al pietei de echipamente pentru retele de apa si masini de irigat pentru agricultura sa se mentina in continuare ridicat, avand in vedere programele de dezvoltare rurala si programele pentru agricultura derulate cu finantare de la Uniunea Europeana. "Suntem pe o piata in plina dezvoltare, cu o tendinta clara de crestere. Numai in acest an se liciteaza lucrari de peste 300 de milioane de euro in domeniul tratarii, epurarii si a retelelor de apa. Avand in vedere necesitatile Romaniei in acest domeniu, sunt foarte convins ca si in anii urmatori evolutia pietei va fi pozitiva", a precizat Toma.

Cea mai mare parte a productiei Grup Romet este destinata pietei interne. Activitatea Grup Romet se desfasoara in prezent in cadrul a 4 divizii: divizia de apa, care produce filtre si echipamente pentru purificarea apei si pentru retele de apa, divizia de gaz, care produce contoare si recipienti pentru stocarea gazului, divizia de stingere a incendiilor, care produce extinctoare, si divizia de agricultura, care produce echipamente pentru irigatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO