Companii

Afacerile fabricii de curele de transmisie Optibelt din Maramureş au crescut cu 25% în T1/2023, ajungând la 123 mil. lei

Afacerile fabricii de curele de transmisie Optibelt din...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2023, 16:45 168
Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a realizat în primul trimestru din acest an o cifră de afa­ceri de 123 mil. lei (24,6 mil. euro), în creşte­re cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi peri­oa­dă a anului trecut, potrivit informaţiilor trans­mise de companie. 

Optibelt Power Trans­mission a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 366,4 mil. lei (74,3 mil. euro), în creştere cu aproape 25% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie. 

Pentru 2023, compania estimează o cifră de afa­ceri de aproximativ 448,2 mil. lei (circa 91 mil. euro), în creştere cu peste 22% faţă de anul trecut.

’’La începutul trimestrului I din 2023 evoluţia pieţei era încă pozitivă, dar din cauza unor regresii cauzate şi de războiul Ucraina/Rusia şi de frica lumii de afaceri de o nouă criza, s-a destabilizat piaţa, iar pe la finalul trimestrului am început să simţim şi noi asta, prin scăderea comenzilor. Totuşi suntem optimişti în ceea ce priveşte redresarea rapidă a pieţei. Pe de o parte, ne aşteptăm ca economia să slăbească în mod semnificativ, deşi, pe de altă parte, este de aşteptat un efect pozitiv asupra lanţurilor noastre de aprovizionare şi a situaţiei costurilor’’, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Gittinger, directorul tehnic al companiei Optibelt Power Transmission.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO