Companii

Afacerile fabricii de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare, controlată de grupul italian Natuzzi, au crescut cu 14% în 2022, ajungând la peste 338 mil. lei

Afacerile fabricii de fotolii şi canapele Italsofa din...

Autor: Laurentiu Cotu

05.07.2023, 16:30 148

Producătorul de fotolii şi canapele Italsofa România, subsidiara locală a grupului italian Natuzzi, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 338,2 mil. lei (68,6 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 296,4 mil. lei (60,2 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Italsofa România a realizat anul trecut un profit net de 14,3 mil. lei (2,9 mil. euro), mai mult cu 75% faţă de anul precedent, când producătorul de fotolii şi canapele a obţinut un câştig net de 8,1 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 888 de angajaţi. Italienii de la Natuzzi au intrat pe piaţa locală în anul 2001, când au început construcţia fabricii din Baia Mare, în care au investit mai mult de 38 mil. euro.

Din fabrica băimăreană produsele pleacă aproape în totalitate la export că­tre pieţe pre­cum Ger­ma­nia, Marea Bri­­tanie, Franţa şi Spa­nia, potrivit unor informaţii anterioare. Fabrica italienilor de la Natuzzi face parte din cele mai mari businessuri din industria de mobilă din România după cifra de afaceri, dar şi din judeţul Mara­mureş, care s-a conturat drept „hub“ al fabricării de mobilă. Grupul Natuzzi a fost fondat în 1959 de Pasquale Natuzzi, fiind iniţial un mic atelier ce producea canapele din piele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO