Companii

Afacerile Flaros s-au redus cu 17% in 2005

07.04.2006, 00:00 17

Producatorul de incaltaminte Flaros Bucuresti a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 7,1 milioane de lei (1,96 milioane de euro), in scadere cu 17% comparativ cu 2004, ca urmare a sistarii productiei de articole de marochinarie si a evolutiei nefavorabile a cursului de schimb. Vanzarile la export ale companiei s-au apropiat anul trecut de 6 milioane de lei (1,65 milioane de euro), reprezentand circa 85% din cifra de afaceri. Vanzarile pe piata externa ale companiei au fost afectate, in 2005, de eliminarea restrictiilor la importurile de incaltaminte din China, partenerii europeni ai companiei reducandu-si semnificativ comenzile. Peste 84 % din activitatea Flaros se desfasoara in sistem de productie lohn, principalul client al societatii fiind firma italiana Monterosa, care preia circa 74% din vanzarile totale.

Si pe piata interna vanzarile companiei au scazut in ultimii ani ca urmare a importurilor masive de incaltaminte din China si Turcia, la preturi foarte scazute. Pentru a compensa scaderea vanzarilor, Flaros a recurs la restructurari de personal, reusind sa reduca cheltuielile de personal cu 18%. Societatea avea la finele anului 532 de salariati, comparativ cu 688 de angajati la sfarsitul lui 2004. Actionarul majoritar al Flaros este SIF Transilvania, care detine 73,3% din actiuni. Actiunile Flaros sunt tranzactionate pe RASDAQ, ultimul pret de tranzactionare fiind 6,1 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 1,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO