Companii

Afacerile MG-Tec Grup au ajuns la 46,6 mil. euro

06.09.2009, 16:33 78

Grupul MG-Tec din Dej, care cuprinde companii cu activitati in domeniul constructiilor, prelucrarii sarmei laminate si a hartiei, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de peste 46,62 mil. euro (195,82 mil. lei), in crestere cu aproximativ 8% in euro (23% in lei) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Vanzarile in sectorul materialelor de constructii au scazut in comparatie cu anul trecut din cauza crizei economice, insa piata hartiei tissue si a produselor finite evolueaza foarte bine in aceasta perioada. Investitia in valoare de 26 de milioane de euro, finalizata in aceasta vara la fabrica Pehart Tec, a sustinut in mare masura cifra de afaceri a grupului MG-Tec din primul semestru", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, presedintele MG-Tec Grup.

In 2008 MG-Tec Grup a obtinut o cifra de afaceri de aproximativ 125 mil. euro (aproximativ 431 mil. lei), iar pentru acest an conducerea mizeaza pe o cifra de afaceri similara cu cea de anul trecut.

"Am obtinut in ultimii ani cresteri ale vanzarilor de 25%-30%, insa in momentul de fata afacerile grupului se misca mai greu din cauza recesiunii economice. Ca elemente critice de urmarit in perioada urmatoare de criza raman evolutia cursului de schimb valutar, relansarea sectorului constructiilor, relansarea creditarii", a spus Ioan Tecar.

MG-Tec a finalizat in prima parte a anului o investitie de 26 de milioane de euro ce a constat in achizitionarea si montarea unei masini tissue cu o capacitate de 100 de tone de hartie pe zi. 

"Investitia a constat in achizitionarea si montarea unei noi masini de hartie tissue si a unei linii de converting prin care hartia ajunge produs finit, respectiv hartie igienica si prosoape de bucatarie", a declarat presedintele MG-Tec Grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO