Companii

Afacerile Sanex, in crestere dupa 18 luni de scadere

03.11.2006, 19:03 16

Producatorul de obiecte ceramice Sanex Cluj-Napoca a inregistrat, in primele noua luni, o cifra de afaceri de 20,3 mil. euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Compania si-a revenit astfel pe crestere, dupa circa 18 luni de scadere a afacerilor.
Insa profitul companiei a scazut cu 6% comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2005, pana la 1,6 mil. euro.
Sanex a anuntat, totodata, incheierea procesului de rascumparare a actiunilor, in urma retragerii de la bursa Rasdaq, aprobata de actionari in luna mai. Pretul de ras-cumparare a fost de 0,44 lei/actiune, iar firma a dobandit 9,1 milioane de actiuni. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 20,7 mil. euro, in scadere cu 33% fata de anul precedent.
Firma este detinuta de Goodison Holdings, societate controlata de grupul austriac Lasselsberger.
Lasselsberger, unul dintre cei mai importanti producatori de placi ceramice la nivel mondial, detine in Romania companiile Sanex si Lasselsberger SA (fosta sociatate Cesarom Bucuresti), precum si sectia de placi ceramice din cadrul Mondial Lugoj.
Cele trei fabrici au o capacitate de productie de peste 13 milioane de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO