Companii

Africa Israel cumpara cu 77,5 mil. euro fabrica Laromet

30.07.2007, 18:18 62

AFI Europe, divizia grupului imobiliar israelian Africa Israel Investments, care dezvolta proiectul Cotroceni Park din Capitala, a achizitionat o fabrica din sectorul 1, intinsa pe o suprafata de 155.000 de metri patrati, pentru care a platit 77,5 mil. euro.
La aceasta valoare, AFI Europe a derulat cea mai mare tranzactie cu teren de pe piata Capitalei, potrivit consultantilor de pe piata.
Fabrica achizitionata de Africa Israel ar putea fi Laromet, detinuta in proportie de 79,57% de compania elvetiana Trim Materials, potrivit unor surse de pe piata imobiliara.
Laromet, care produce componente din cupru, detine circa 19,1 hectare de teren in zona Bucurestii Noi, potrivit raportului anual din 2005. Reprezentantii AFI Europe nu au dorit sa precizeze ce fabrica au cumparat.
"Achizitia fabricii situate in sectorul 1 este cea mai mare tranzactie cu teren derulata de noi pe piata romaneasca. Pe locul fostei fabrici vom dezvolta un cartier, de fapt un proiect mixt, cu zona rezidentiala si zona comerciala, de circa 700.000 de metri patrati, potrivit planului urbanistic zonal", a declarat pentru ZF Reuven Havar, CEO Cotroceni Park.
Principalul actionar al Africa Israel este Lev Leviev, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Israel, care detine peste 80% din actiunile companiei. Leviev se afla pe locul 210 intre cei mai bogati oameni din lume, potrivit Forbes, cu o avere estimata la peste patru miliarde de dolari.
Unul dintre cele mai mari proiecte ale Africa Israel Investments in Romania este Cotroceni Park Mall, cu o suprafata de 150.000 mp si 130.000 mp de birouri. Finalizarea constructiei mall-ului este programata pentru jumatatea anului 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO