Companii

Agricola Bacau si-a bugetat un profit de peste 5,5 mil. euro

Agricola Bacau si-a bugetat un profit de peste 5,5 mil. euro

Gheorghe Antochi, presedintele Agricola Bacau: Comparativ cu anul 2005, profitul nu a inregistrat cresteri semnificative, principala cauza fiind scaderea pretului de vanzare la carnea de pasare din motivele binecunoscute (n.r. - gripa aviara).

05.02.2007, 17:13 32

Grupul de firme Agricola Bacau, unul dintre cei mai mari producatori locali de carne de pasare, va investi anul acesta 12 milioane de euro pentru modernizarea capacitatilor de productie.
"Din valoarea totala a investitiilor, circa 5,5 mil. euro vor fi alocati modernizarii abatorului de pasari. Aceasta investitie, desfasurata in cofinantare Sapard va determina o crestere a capacitatii de productie de la 30.000 de tone, cat avem in prezent, pana la 35.000 de tone de carne de pui", a declarat Gheorghe Antochi, presedintele Agricola Bacau.
O alta parte a investitiei, de 2 mil. euro, va fi alocata modernizarii liniei tehnologice de fabricare a salamurilor crud-uscate, restul investitiei fiind dedicata capacitatilor de productie.
"Investitiile realizate pana in prezent de Agricola Bacau totalizeaza 50 de milioane de euro, finantate atat din reinvestirea integrala a profitului, cat si din surse atrase", a spus presedintele Agricola Bacau.
In anul 2006, Agicola Bacau a investit 2,5 mil. euro pentru modernizarea activitatii zootehnice si pentru reinnoirea parcului auto.
Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 70 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 20% fata de rezultatele obtinute anul precedent si un profit de 3 milioane de euro, din care 2 milioane de euro reprezinta profitul companiei Agricola International, specializata in productia de carne de pasare.
"Comparativ cu anul 2005, profitul nu a inregistrat cresteri semnificative, principala cauza fiind scaderea pretului de vanzare la carnea de pasare din motivele binecunoscute (n.r. - gripa aviara)", a explicat Antochi.
Pentru anul 2007, presedintele companiei estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 75 de milioane de euro si un profit mai mare cu 2,5 milioane de euro fata de cel obtinut in 2006.
"Pentru anul 2007 estimam o cota de piata de 16% din productia de carne de pasare realizata de unitatile specializate din Romania", a declarat reprezentantul Agricola Bacau.
In 2006, compania a alocat un buget de marketing de doua milioane de euro, un milion de euro fiind investiti exclusiv in lansarea brandului si a gamei de produse pregatite, Sav'or. Restul sumei a fost alocata promovarii produselor din carne de pasare si a preparatelor din carne, fierte si afumate.
"Pentru 2007 estimam un buget de marketing de o valoare apropiata celei din anul precedent, iar alocarea acestuia se va face tot pe cele trei categorii", a spus Antochi.
Brandul Sav'Or si gama de produse pregatite ale companiei Agricola Bacau au fost lansate in luna septembrie 2006 si potrivit reprezentantilor companiei, pana la sfarsitul anului 2006 a inregistrat o crestere de 30% in volum, respectiv o crestere de 40% a cifrei de afaceri pe grupa de produse pregatite, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2005.
Producatorul intentioneaza sa aduca pe piata in prima jumatate a acestui an noi game de produse.
"Vom raspunde cerintelor pietei cu noi produse care vor fi lansate in aceasta primavara. Tot in aceasta primavara vom lansa o noua gama de produse refrigerate din carne de pasare", a spus presedintele Agricola Bacau.
Competitorii Agricola Bacau pe piata produselor din carne de pasare sunt Transavia Alba Iulia, Agisol International si Avicola Calarasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO