Companii

Agricover merge spre vanzari de 100 mil. euro

Agricover merge spre vanzari de 100 mil. euro

Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover, spune ca interesul manifestat pentru cultura de primavara confirma faptul ca anul 2008 va fi un an agricol bun.

28.03.2008, 18:56 20

"Cred ca 2008 va fi un an agricol mai bun decat 2007, iar interesul manifestat pentru cultura de primavara confirma acest lucru. Mizam pe o crestere substantiala a cifrei de afaceri anul acesta, datorata evolutiei pietelor pe care activam si cresterii activitatii de distributie", a declarat Robert Arsene, directorul general al grupului Agricover.
Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 236 de milioane de lei, potrivit rezultatelor preliminare, in crestere cu circa 10 milioane de lei fata de rezultatul inregistrat pe site-ul Ministerului de Finante in 2006. Potrivit lui Arsene, profitul brut al companiei s-a situat anul trecut in jurul valorii de 20 mil. lei.
Agricover vizeaza extinderea activitatii in afara granitelor, analizand pietele din Bulgaria si Serbia, prima tinta fiind piata bulgara.
Activitatea Agricover este impartita in sase divizii, printre care divizia de distributie a pesticidelor, divizia de productie a semintelor, divizia de silozuri, de cereale si logistica. Prin firma Suntory Agrochemical, Agricover distribuie la nivel national pesticide, ingrasaminte solide si seminte. Ieri, grupul a lansat pe piata si divizia financiara, Agricover Credit IFN.
Divizia de fi-nantare a grupului Agricover si-a propus sa acorde fermierilor credite in valoare de 30 de milioane de euro anul viitor, principalii vizati fiind agricultorii de talie medie care detin terenuri cu o suprafata de pana la 300 de hectare. Incepand din luna iunie, compania va acorda credite pentru ca-pital de lucru, respectiv infiintare, intretinere si recoltare, precum si credite de investitii.
Creditele de capital de lucru sunt destinate fermierilor parteneri ai grupului in numar de 1.500, pentru finantarea culturii de camp si achizitii de pachete tehnologice furnizate de Agricover, si celor care nu au colaborat cu grupul, care pot obtine finantari pentru toate tipurile de culturi si necesar de exploatare in numerar.
Reprezentantii companiei estimeaza ca finantarile pentru capitalul de lucru vor detine o pondere de 60% din totalul creditelor acordate in 2009, restul fiind cofinantari pentru fonduri europene.
Agricover Credit IFN are un capital social de 200.000 de euro, care urmeaza sa fie majorat pana la 10 milioane de euro, in primele sase luni de la infiintarea societatii.
"Resursele pentru acordarea finantarilor vor fi acoperite in prima faza din majorarea de capital, pentru ca ulterior sa incheiem o serie de parteneriate cu institutiile bancare cu care colaboram deja in cadrul grupului si care vor acoperi pana la 70% din nevoia de finantare a societatii", a continuat Arsene de la grupul Agricover.
Grupul Agricover colaboreaza in prezent cu BRD, Alpha Bank, Banca Transilvania, precum si cu Unicredit Tiriac Bank.
Compania Agricover, infiintata in 2000 prin fuziunea dintre Comcereal Buzau si Ulvex Buzau, face parte din grupul ICB, detinut de doi investitori iranieni, si mai include producatorul de bauturi spirtoase Prodal '94, care are in portofoliu marcile Stalinskaya si Wembley. Anul trecut, cei doi actionari au vandut divizia de uleiuri vegetale catre grupul american Bunge, compania concentrandu-se pe sectorul agricol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO