Companii

Agricover: Seceta va reduce ritmul de crestere al profitului

05.06.2007, 20:05 35

Compania Agricover, cu activitati in agribusiness, a inregistrat in primele patru luni ale acestui an o crestere cu 25% a cifrei de afaceri pana la 74,5 mil. lei (22,8 mil. euro), in timp ce profitul companiei s-a majorat cu 84%, pana la 4,5 mil. lei (1,3 mil. euro) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Aceste rezultate includ si rezultatele diviziei de ulei a Agricover, care a fost vanduta la inceputul acestui an catre liderul pietei de uleiuri, Bunge.
"Ritmul de crestere al profitului va scadea pana la sfarsitul acestui an la 5 % ca urmare a reducerii marjei pe volume, efect al diminuarii calitatii recoltelor din cauza secetei din acest an", a declarat Robert Arsene, directorul general al companiei.
Potrivit companiei, principalii clienti ai Agricover sunt fermele cu suprafete de peste 300 de hectare si marii procesatori. Producatorul estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 320 mil. lei (98 mil. euro), in crestere cu 23% fata de anul trecut, si un profit de 14 mil. lei (4,2 mil. euro), in crestere cu doar 5% fata de 2006. Principalii competitori ai Agricover sunt InterAgro, Cerealcom Dolj, dar si multinationalele Toepfer si Cargill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO