Companii

Air France: Vom introduce si curse din provincie catre Paris

08.06.2005, 18:47 15

Compania Air France a lansat o noua cursa zilnica pe ruta Bucuresti-Paris, cel ce-al cincelea zbor zilnic al operatorului francez catre aceasta destinatie.

a??Am inregistrat o crestere a cererii cu 20% pe piata romåneasca in ultimii trei ania??, spune Christopher Korenke, director Air France pentru Elvetia si Europa Centrala.

Oficialii companiei nu au precizat obiectivul de vånzari din acest an. Anul trecut, Air France a inregistrat o cifra de afaceri estimata la 17-18 mil. euro pe piata romåneasca, in crestere cu peste 15% fata de anul precedent.

Compania franceza Air France a fuzionat in 2004 cu liderul pe piata olandeza a companiilor aeriene, KLM. Astfel, Air France si KLM sunt pe locul doi in Romånia, dupa Tarom, cu o cota de piata in jur de 25%, potrivit informatiilor companiei. Si alte companii aeriene din Romånia, printre care Austrian Airlines si British Airways, si-au suplimentat numarul de curse in ultimul an, pe fondul cresterii cererii.

a??Trendul general implica o scadere a preturilor la biletele de avion, iar acest lucru face ca din ce in ce mai multi oameni sa aleaga acest mijloc de transporta??, a adaugat Korenke. El spune ca preturile biletelor au scazut cu circa 20% in Romånia. De exemplu, o cursa Bucuresti-Paris si retur, care costa 289 de euro fara taxe de aeroport, costa acum 240 de euro.

a??Avem manageri de companii care zboara cu noi chiar si de doua ori pe saptamåna, dar si batråni care isi viziteaza rudele. Nu putem spune ca o categorie sociala anume apeleaza la noi. Avem clienti din toate mediilea??, a declarat la råndul sau Rudolphe Lenoir, manager general al Air France Romånia. Reprezentantii companiei spun ca au introdus cea de-a cincea cursa zilnica la cererea clientilor romåni si ca iau in considerare un plan de zbor catre Paris folosind aeroporturile din provincie in viitor.

Air France a inregistrat o crestere a cererii pentru destinatiile de vacanta. a??Pentru Caraibe s-a dublat in 2004 fata de 2003a??, a adaugat Lenoir. Totodata, printre locatiile din ce in ce mai cautate se afla si America de Nord, dar si tarile din America Latina. Pe locul intåi in topul destinatiilor europene se afla Paris, iar la zborurile lung curier primeaza SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO