Companii

Airbnb, o piaţă de aproape 200 mil. dolari în România anul trecut, numără 18.500 de unităţi de cazare pe piaţa locală, cel mai mare nivel din ultimii doi ani

ANALIZĂ

Airbnb, o piaţă de aproape 200 mil. dolari în România...

Autor: Miruna Diaconu

12.04.2022, 18:20 330

♦ „România reprezintă, în medie, 0,4% din cererea totală din Europa“ ♦ Oraşele din România unde există cele mai multe cazări listate pe platforma de rezervare sunt Bucureşti, Constanţa, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca.

Airbnb, o piaţă de 200 milioane dolari în România anul trecut, numără circa 18.500 de cazări în prezent pe piaţa locală, conform datelor aferente pe luna martie a platformei AirDND, care realizează cercetări de piaţă în domeniul închirierii cazărilor de tip Airbnb. Numărul cazărilor puse la dispoziţie pe platforma de rezervări este la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani.

Pandemia nu a afectat doar industria hotelieră locală, ci şi micii proprietari de unităţi care îşi listau proprietăţile pe platforme de rezervări. Însă se poate observa o creştere a numărului de cazări listate, luna martie fiind cea care a numărat cele mai multe cazări din septembrie 2019, când au fost listate 18.700 de cazări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO