Companii

Alcoa Fujikura, afaceri de 3,4 mil. euro la trei luni

04.06.2004, 00:00 24

Compania Alcoa Fujikura, care detine in Romania doua unitati de asamblare a retelelor de cabluri pentru sistemele de distributie electrica auto, a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 3,4 mil. euro, dupa ce a incheiat anul 2003 cu vanzari totale de 7,1 mil. euro.
Alcoa Fujikura este un parteneriat intre grupul american Alcoa, cel mai mare producator mondial de aluminiu, si compania japoneza din industria componentelor auto Fujikura.Investitiile Alcoa Fujikura in cele doua fabrici amplasate in apropiere de Chisineu Cris si in Caransebes se ridica la 3,4 milioane euro, a declarat pentru Adriana Lenardt, director in cadrul companiei.
Alcoa Fujikura are prevazute pentru acest an cheltuieli pentru transferul unor echipamente si linii de productie noi.
Pe fondul realizarii acestor investitii, compania mizeaza pe cresterea cifrei de afaceri, in 2004, a spus Lenardt, fara sa precizeze la ce nivel este estimat sa ajunga indicatorul finaciar.
Reprezentantul companiei a mentionat ca Alcoa Fujikura nu are in vedere deschiderea altor unitati de productie.
Principalii clienti ai companiei sint producatorii auto Ford, Audi si VW.
Cele mai semnificative companii concurente din Romania sint Leoni, Draxelmeier, Sumitomo, Kromberg/Schumert si Delphi.
Grupul Alcoa, principalul producator de aluminiu primar din lume, a intrat pe piata romanesca a sistemelor de distributie electrica auto in 2001, o data cu infiintarea Alcoa Fujikura. In 2004, grupul a anuntat ca va deschide, la Arad, o fabrica de extrudare a aluminiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO