Companii

Alistar Security, avans de 37% din paza băncilor şi a parcurilor eoliene

Alistar Security, avans de 37% din paza băncilor şi a...

Autor: Andrei Cîrchelan

15.01.2014, 00:05 694
Alistar Security, un jucător de top zece în piaţa lo­cală a serviciilor de securitate privată, a înregistrat anul tre­cut o creştere cu 37% a cifrei de afaceri, evoluţie susţinută de contractele semnate pentru paza a „zeci de parcuri eoliene“, iar anul acesta compania se uită către agricultură, unde fur­tu­rile generează pierderi majore.
 
„Anul 2013 a fost anul energiei regenerabile, iar noi am câş­tigat contracte de securitate pentru zeci de parcuri eoliene şi fotovoltaice“, a declarat pentru ZF Dan Alistar, preşe­din­tele companiei, adăugând că firma va furniza servicii de secu­ritate producătorului italian Enel Green Power.  
 
Dan Alistar nu a precizat exact numărul de contracte de pază câştigate de compania pe care o conduce şi nici numărul de angajaţi implicaţi în acest business.
 
Anul trecut, afacerile Alistar Security au ajuns la 16 mil. euro, comparativ cu circa 11,7 milioane euro în 2012, iar pro­fi­tul a fost de 1 mil. euro, potrivit lui Alistar.
 
„Profitul este în scădere faţă de anul 2012 datorită in­vestiţiilor masive, mai ales în dispecerate moderne, în data cen­tere, în servere şi software“. Potrivit datelor de la Minis­terul Finanţelor, profitul înregistrat de companie în 2012 a fost de 1,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO