Companii

Alliance Boots a luat încă 20% din Farmexpert şi deţine în totalitate compania

Alliance Boots a luat încă 20% din Farmexpert şi...

Autor: Ioana David

11.11.2013, 00:06 191
Gigantul farmaceutic Alliance Boots, cu afaceri anuale de peste 22 miliarde de lire, a achiziţionat încă 20% din ac­ţiunile distribuitorului român de medicamente Far­mex­pert, unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil.
 
 
„Alliance Boots anunţă că a achiziţionat participaţii minore în cadrul Hedef Alliance (Turcia) şi Farmexpert (România) pentru a ajunge la participaţii integrale în cadrul acestor businessuri“, se arată într-un comunicat al Alliance Boots.
 
Alliance Boots, care a ajuns la 100% din acţiunile distribuitorului român, a preluat acest pachet de la omul de afaceri Eugen Banciu, cel care se află la a treia vânzare de acţiuni la Farmexpert.
 
Istoria tranzacţiilor cu titluri Farmexpert, com­pa­nie care anul trecut a înre­gistrat o cifră de afaceri de 461 mil. euro, a început în 2006, când grupul german ANZAG (care în prezent se numeşte Alliance Healt­h­care Deut­schland şi face parte din grupul Alliance Boots) a preluat 60% din acţiuni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO