Companii

Altex a intrat în top 50 cei mai mari importatori în 2020. „Specificitatea pieţei de electro-IT este afinititatea pentru branduri internaţionale care nu au fabrici în România“

Raul Filip, director de achiziţii al Altex: Ponderea importurilor diferă de la o categorie de produs la alta şi de la o perioadă la alta, în funcţie de sezonalităţi.

Raul Filip, director de achiziţii al Altex: Ponderea importurilor diferă de la o categorie de produs la alta şi de la o perioadă la alta, în funcţie de sezonalităţi.

Autor: Cristina Roşca

19.08.2021, 17:00 536

♦ În 2019, retailerul de electro-IT era pe locul 62 în topul importatorilor, pentru ca anul trecut să urce pe locul 48 ♦ Altex a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 5 mld. lei (peste 1 mld. euro) după o creştere de 24%, de două ori mai rapidă decât cea a pieţei de profil în ansamblul său.

Altex, liderul pieţei locale de electro-IT, a fost anul trecut în top trei cei mai mari importatori cu capital românesc, după Network One Distribution, compania de distribuţie electro-IT controlată de Iulian Stanciu, cu o valoare a importurilor de 1,4 mld. lei în 2020, şi lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Pavăl. La nivelul întregii economii, top zece importatori este alcătuit exclusiv din companii străine, iar Altex se află pe locul 48 în urcare de pe 62.

„Altex România este lider pe piaţa electro-IT din România, iar prin natura şi specificitatea acestei pieţe, este unul dintre principalii importatori de tehnologie. Misiunea Altex România este de a face tehnologia acce­si­bilă tuturor românilor“, spune Raul Filip, director de achi­ziţii în cadrul companiei.

El nu oferă cifre privind valoarea im­por­turilor, spu­nând doar că principalele ţări din care importă re­tailerul sunt China, Turcia, Slovenia, Cehia, Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO