Companii

Altex: Am reluat discutiile cu fondurile

30.01.2006, 19:28 17

Retailerul de electronice si electrocasnice Altex se afla in discutii cu doua fonduri de investitii pentru vanzarea unui pachet minoritar din actiunile companiei.

"Am reluat discutiile. Este vorba despre aceleasi doua fonduri de investitii", a declarat Dan Ostahie, presedintele Altex. El preciza pe parcursul anului trecut ca retailerul se afla in discutii cu mai multe fonduri de investitii in urma carora va atrage o infuzie de capital de 20-30 de milioane de euro.

"Este posibil ca in urma discutiilor fiecare din cele doua fonduri sa pastreze cate o participare in companie", spune Ostahie. Retailerul infiintat si detinut de omul de afaceri Dan Ostahie este singurul dintre marii jucatori care nu are intre actionari fonduri de investitii. Mai mult, unul dintre concurentii directi, Flanco, a incheiat un acord cu un alt retailer local, Flamingo, specializat in domeniul tehnolgiei informatiei si comunicatiilor (IT&C).

"Asa cum am vazut, in ultima perioada au avut loc mai multe achizitii si fuziuni in piata. Bineinteles ca nu excludem posibilitatea de a achizitiona sau fuziona cu un jucator local (fie din categoria traditionala de electrocasnice, fie din categoria IT&C), dar ne uitam mai curand la piata regionala si internationala care ne poate oferi alte oportunitati", adauga Ostahie. Altex este liderul pietei de electronice si electrocasnice si a anuntat ca estimeaza pentru anul trecut o cifra de afaceri de 275 mil. euro, in crestere cu 80% fata de 2004. In acelasi timp estimarile oficialilor privind profitul companiei sunt situate la 5% din cifra de afaceri. Retailerul opereaza peste 120 de magazine sub trei branduri - Altex, Altex Megastore si Media Galaxy.

Altex a prevazut pentru acest an investitii de 20 de milioane de euro, urmand sa deschida patru magazine cu suprafete mari Media Galaxy si 10-15 unitati Altex. Potrivit oficialilor, structura vanzarilor Altex a cunoscut modificari prin scaderea ponderii vanzarilor cu plata prin credit cu circa 10%. Situatia a fost generata de cresterea vanzarilor cu plata pe loc, in timp ce achizitiile prin credit au stagnat.

Principalii concurenti ai retailerului sunt Domo Retail (compania care detine reteaua Domo), care a anuntat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 120 de milioane de euro) si Flanco International, care anticipa ca va ajunge la o cifra de afaceri de peste 100 mil. euro, si o retea de peste 100 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO