Companii

Altex raporteaza vanzari de 60 mil. euro la trei luni

12.04.2005, 20:05 20

Retailerul de electronice si electrocasnice Altex a anuntat pentru primul trimestru al acestui an vanzari de peste 60 de milioane de euro (inclusiv TVA).

"Al doilea trimestru al anului va insemna mentinerea actualului nivel al vanzarilor, care nu se va manifesta nici prin cresteri, dar nici prin scaderi spectaculoase. Astfel, estimam pentru primul semestru depasirea unui volum de vanzari de 130 de milioane de euro, respectiv mai mult decat intreg anul 2003", spune Dan Ostahie, presedintele Altex. Aproximativ 70% din vanzarile Altex au fost realizate prin intermediul sistemelor de creditare.

Vanzarile Altex din primul trimestru al acestui an au beneficiat, potrivit reprezentantilor companiei, de dinamica deosebita a pietei de profil, determinata de modificarile legislative - ridicarea accizelor la camere foto digitale, impozitul unic pe venit, dar si reintroducerea accizelor pentru o serie de categorii de produse, precum aparatele de aer conditionat, camere foto digitale si cuptoare cu microunde.

Aerul conditionat si aparatele frigorifice, adica produsele care se vand cel mai bine in perioada de primavara-vara, sunt principalele "familii" de produse care vor sustine vanzarile Altex in urmatoarele luni. "Chiar daca s-au introdus accize pentru aparatele de aer conditionat, vanzarile nu vor scadea comparativ cu anul trecut, care, oricum au avut un nivel mic. Principalii factori pentru aceasta estimare sunt nivelul temperaturilor, anuntat a fi ridicat, dezvoltarea pietei imobiliare, care a creat spatii suplimentare, dar si cresterea standardelor de viata ale romanilor", continua Ostahie.

Altex a anuntat ca va lansa pana la sfarsitul acestei luni propria societate de credit de consum, al carei capital social se va ridica la 20 de milioane de euro.

Altex detine retelele de magazine de electronice si electrocasnice Altex, Altex Megastore (un concept destinat magazineor cu suprafata de peste 1.000 de metri patrati) si Media Galaxy (concept destinat magazinelor cu o suprafata de peste 2.000 de metri patrati) si a realizat anul trecut vanzari (cu TVA) de 170 de milioane de euro.

Planurile pentru acest an ale retailerului care opera la sfarsitul anului trecut 115 magazine Altex, sase Altex Megastore si patru Media Galaxy vizeaza vanzari cu TVA de peste 220 de milioane de euro.

Principalii concurenti ai Altex pe piata locala sunt retelele de magazine de produse electronice si electrocasnice Cosmo, Domo si Flanco.

ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO