Companii

Amonil lasa portile deschise

02.06.2005, 19:23 13

Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia a decis continuarea procesului de productie atata timp cat pretul de achizitie al gazului metan corelat cu preturile ingrasamintelor chimice pe piata externa permite desfasurarea unei activitati eficiente.

"Am decis continuarea activitatii deoarece in acest moment raportul venituri-cheltuieli este pozitiv. In urma negocierilor purtate cu Distrigaz in legatura cu pretul de achizitie al gazului metan s-a ajuns la o solutie care ne permite sa nu ne inchidem portile. Totusi, o noua scumpire a gazelor naturale la 1 iulie sau o scadere a preturilor ingrasamintelor chimice pe piata externa ne-ar putea crea din nou probleme financiare. Distribuitorii de gaz trebuie sa inteleaga ca este necesar sa ofere un pret avantajos pentru marii consumatori, deoarece disparitia acestora are o influenta negativa si asupra lor", a declarat Victor Dobrescu, directorul general al Amonil.

In conditiile in care situatia Amonil s-a stabilizat, conducerea societatii a decis demararea unui program de investitii care vizeaza modernizarea instalatiilor din combinat, investitii care vor fi finantate prin activarea unei linii de credit externe in valoare de 2,4 milioane de euro.

Amonil Slobozia a incheiat primul trimestru al anului cu pierderi in valoare de 0,77 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 19,4 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut.

Scumpirea gazului metan cu 20% la 1 aprilie a pus sub semnul intrebarii contiuarea activitatii acesteia, conducerea societatii anuntand initial ca va disponibiliza aproape 900 de angajati si ca-si va inceta productia. Ulterior s-a revenit asupra acestei decizii si s-a decis functionarea instalatiior pana la 16 iunie, cu posibilitatea luarii unei noi decizii in functie de context.

Actiunile Amonil sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste actiuni perfectandu-se la pretul de 515 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii este de 15,8 milioane de euro.

andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO