Companii

Ana Holding: investitiile in imobiliare ajung la 200 mil. euro

09.05.2007, 17:27 27

Ana Holding, companie controlata de George Copos, a finalizat in Bucuresti constructia unei cladiri de birouri cu o suprafata de 5.100 de metri patrati ce a necesitat investitii de 5 milioane de euro.
"Proiectul a inceput in cursul anului trecut, iar constructia finala este compusa din parter si 3 etaje, primul fiind ocupat de firme din cadrul grupului Ana. Dezvoltatorul proiectului a fost compania Aedificia", a declarat George David, directorul de marketing si PR al Ana Holding.
Celelalte doua etaje ale constructiei sunt ocupate, potrivit reprezentantilor companiei, de birourile retailerului de electronice si electrocasnice Altex. Constructia cladirii de birouri clasa A, Ana Offices, localizata in nordul capitalei, in vecinatatea hotelului Crowne Plaza a fost demarata in cursul anului trecut.
Ana Holding mai are in proiect un ansamblu rezidential ce include apartamente, infrastructura, terenuri de sport, parcari subterane, magazine, scoli si gradinite, precum si cateva aparthoteluri si o cladire de birouri ce va fi ridicata in aceeasi zona cu Ana Offices si presupune o investitie de circa 30 de milioane de euro. Constructia va fi ridicata pe un teren de 7.000 de metri patrati si va avea 37 de etaje. Costul proiectului, de 107 metri inaltime, va fi de 850 de euro pe metrul patrat.
"In urmatorii trei ani investitiile grupului in sectorul imobiliar vor ajunge la aproximativ 200 de milioane de euro. Avem acum in faza de proiect un ansamblu rezidential, un cartier de blocuri de apartamente in nordul Bucurestiului si cateva aparthoteluri, cladiri ce apartamente ce vor fi inchiriate in regim hotelier", a spus David.
Pe langa finalizarea cladirii Ana Offices, Ana Holding a mai dat in folosinta anul trecut fabrica Ana Pan. Investitia s-a ridicat la 6 milioane de euro, proiectul incluzand cladirea, dezvoltata de constructorul BogArt, utilajele si noul parc de masini de transport. Un alt proiect semnificativ in sectorul dezvoltarilor imobiliare il reprezinta baza de antrenament Pro Rapid, finalizata in anul 1997.
Din Ana Holding mai fac parte Ana Imep Pitesti, din industria producatoare de motoare electrice, Ana Hotels, care opereaza o serie de hoteluri, printre care Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti, Ana Electronic, Ana Pan, Ana Teleferic, Ana International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO