Companii

Anchor merge in provincie

11.05.2006, 00:00 15

Anchor Grup, compania care a dezvoltat centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, ia in calcul extinderea afacerilor in provincie, dupa ce anul acesta a intrat pe segmentul rezidential si al spatiilor de birouri.

"Ne-am extins activitatea in diferite arii ale pietei imobiliare romanesti, iar investitiile vor continua cu cladiri rezidentiale si comerciale. Ne vom orienta in viitor si spre orase din provincie", a afirmat Ibrahim Paksoy, directorul executiv al Anchor Grup.

Anchor Grup va investi anul acesta aproximativ 60 de milioane de euro in construirea a doua cartiere rezidentiale. Proiectele, situate in apropierea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, vor oferi peste 800 de apartamente. In plus, compania a inceput constructia unui imobil de birouri, Anchor Plaza, care va implica o investitie de 25 de milioane de euro. Toate cladirile construite de grupul turc in Romania au ramas in proprietatea companiei.

"Primim multe oferte de achizitie, 2-3 in fiecare luna, pentru cladirile pe care le detinem, dar nu suntem interesati nici macar de negociere cu ofertantii. Pentru unele din proiectele viitoare, ne gandim la o colaborare cu fonduri de investitii", a precizat Ibrahim Paksoy. Pana atunci, Anchor a anuntat extinderea suprafetei de vanzare de la Bucuresti Mall, in urma unei investitii de 14 milioane de euro. "Dupa finalizarea lucrarilor de extindere la Bucuresti Mall asteptam o crestere a traficului de vizitatori cu 10-15%", a mai spus Paksoy.

Investitia este finantata in mare parte din creditele bancare obtinute anul trecut de Anchor Grup de la HVB Bank Romania si Bank Austria Creditanstalt.

Proiectul de extindere a mall-ului consta in construirea unei noi cladiri atasata celei existente si cresterea capacitatii parcarii cu 40%. Noua cladire va avea o suprafata totala de 18.000 mp, iar zona comerciala va ocupa doua etaje.

Centrul comercial Bucuresti Mall a fost deschis in 1999, fiind primul centru comercial de acest tip din Romania. Dupa Bucuresti Mall, Anchor Grup a inaugurat in 2004 Plaza Romania, cu o suprafata totala aproape de doua ori mai mare decat Bucuresti Mall, (54.000 de metri patrati).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO