Companii

Andronescu investeste intr-o companie de servicii financiare

Andronescu investeste intr-o companie de servicii financiare
12.02.2007, 19:17 20

Omul de afaceri Florin Andronescu, fondatorul Flanco si al firmei de credite de consum Credisson, va investi pana la 3 milioane de euro intr-o companie de servicii financiare pe care intentioneaza sa o vanda dupa cativa ani, asa cum a facut si cu celelalte doua afaceri dezvoltate.
"Serviciile financiare sunt un domeniu extrem de interesant. Afacerea pe care o vom deschide in maxim doua luni, si despre care nu pot da inca detalii, este undeva la periferia serviciilor financiare, intr-o zona care nu este inca foarte competitiva, dar are un potential interesant", a declarat Andronescu . Surse din piata sustin ca omul de afaceri va investi intr-o companie care va avea ca obiect de activitate intermedierea financiara.
Andronescu, care a fondat si vandut ulterior lantul de retail de electronice si electrocasnice Flanco, precum si compania de consumer finance Credisson, a spus ca noua firma va fi creata tot pentru a fi vanduta. "Un business se poate pregati pentru o tranzactie, in general, intr-un interval de trei-cinci ani", a afirmat el.
Proiectul Credisson a adus un castig de aproape 10 ori fata de suma investita in trei ani.
In afacerile Flanco si Credisson, Andronescu i-a avut parteneri pe suedezii de la fondul de investitii Oresa Ventures.
Andronescu a investit 5 milioane de euro din suma incasata in urma vanzarii pachetului de 20% din Credisson catre compania Cetelem (9,4 milioane de euro) in dezvoltarea unui business pe piata serviciilor medicale private, clinicile Sanador. Dupa fuziunea Flanco - Flamingo, Andronescu a devenit unul dintre actionarii importanti ai companiei Flamingo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO