Companii

Angst si-a injumatatit marja de profit

04.08.2008, 17:58 18

Angst, unul dintre principalii producatori locali de preparate din carne, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit operational de 2% din cifra de afaceri, de aproape 550.000 de euro, la jumatate fata de rezultatul pe care producatorul il obtinea dupa prima parte a anului trecut.
"La sfarsitul primului semestru din anul 2008 Angst a inregistrat afaceri de 99,2 milioane de lei, in crestere cu 15,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit operational de 2%", a declarat Stefan Padure, vicepresedinte Angst.
Avansul afacerilor Angst in euro a fost de 3% in primele sase luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2007, cand producatorul din Capitala realiza o cifra de afaceri de 27 mil. euro, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2006.
In ceea ce priveste marja de profit, aceasta a scazut in cursul anului trecut de la 4% dupa primul semestru, adica aproximativ un milion de euro, la 3,4% dupa primele noua luni ale anului trecut.
La momentul anuntarii rezultatelor Angst din anul 2007, Padure declara ca marja de profit in valoare absoluta a fost afectata, impreuna cu cifra de afaceri a companiei, de devalorizarea puternica a leului in ultima parte a anului trecut.
Reprezentantii Angst estimeaza finalizarea acestui an cu o cifra de afaceri de 70 mil. euro, in crestere cu aproximativ 13% fata de rezultatele obtinute in 2007, de 62 mil. euro.
"In targetul propus (n.red.-pentru anul acesta) am avut in vedere instabilitatea pietei, cresterea importanta a pretului materiei prime la nivel international, cresterea pretului carburantilor si variatia cursului valutar", a spus Padure.
Potrivit reprezentantilor companiei, ponderea cea mai mare a cifrei de afaceri provine din comercializarea produselor din carne fierte si afumate, a carnii proaspete si a produselor crud-uscate.
Angst intentioneaza sa investeasca anul acesta in extinderea fabricii de la Buftea, extinderea liniilor de productie pentru game noi, renovarea magazinelor, dar si in cresterea costurilor generate de resursele umane.
Producatorul va finaliza de asemenea in acest an investitia de 2,5 mil euro de la fabrica de produse crud-uscate Salsi din Sinaia. Grupul Angst este format din doua fabrici de produse fierte, o fabrica de produse crud-uscate, o ferma de vaci, o fabrica de lactate si o retea de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO