Companii

Antibiotice Iaşi va colabora cu trei companii indiene pentru dezvoltarea de medicamente

Antibiotice Iaşi va colabora cu trei companii indiene...

Autor: Anca Dumitrescu

09.01.2015, 16:55 801

Astfel, potrivit consilierului ministrului Sănătăţii, Mario Creţu, citat de de publicaţia indiană, Antibiotice Iaşi va colabora cu compania indiană Aurobindo Pharma pentru dezvoltarea de medicamente antivirale, cu Macleods Pharma pentru produse de tratare a tuberculozei şi cu Cipla în domeniul oncologic.

De asemenea, Creţu a declarat că România va colabora cu India pentru achiziţia de licenţe pentru comercializarea de medicamente în Europa.

"Agenţia Naţională a Medicamentului va inspecta companii farmaceutice din India", a spus Creţu.

O delegaţie română condusă de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, se află în vizită în India.

Creţu a avut o întâlnire cu presa la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Gujarat (GCCI). Bănicioiu şi ceilalţi membri ai delegaţiei române au discutat cu reprezentanţii GCCI despre planurile viitoare ale industriei farmaceutice din India, scrie The Economic Times.

Valoarea relaţiilor comerciale dintre India şi România în sectorul farmaceutic este estimată la 3 milioane de dolari, iar suma va creşte în viitorul apropiat, a adăugat Creţu.

Statul român controlează, prin Ministerul Sănătăţii, 53,02% din acţiunile Antibiotice Iaşi, iar SIF Oltenia are 12,02% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO