Companii

Antonio Garrigues: Managementul unei firme de avocatura a devenit un exercitiu dificil

Antonio Garrigues: Managementul unei firme de avocatura a devenit un exercitiu dificil

Antonio Garrigues, presedintele casei spaniole de avocatura Garrigues

06.05.2009, 00:00 99

Antonio Garrigues, presedintele casei spaniole de avocatura Garrigues, spune ca pentru firmele de talie medie si mica din piata "cheia" supravietuirii o reprezinta specializarea, in conditiile in care concurentii mari dispun de suficiente resurse pentru a-si echilibra portofoliul.

"Managementul unei firme de avocatura a devenit un exercitiu foarte dificil. Trebuie sa fii foarte atent pentru ca daca faci greseli, firma ta poate suferi foarte mult. Remediile trebuie gasite acum. Nu poti astepta un an. Trebuie sa te adaptezi acum", a spus Garrigues intr-un interviu acordat ZF.
Firma de avocatura a intrat pe piata locala anul trecut prin absorbtia casei Mares & Asociatii si are peste 10 avocati in prezent. Spaniolii au avut in vedere doua-trei firme locale pentru o fuziune. "Am ales sa intram printr-o fuziune si in Polonia. Este o modalitate de a ne adapta mediului local si de a ne asigura cresterea rapida. Nu eliminam niciodata posibilitatea unei alte fuziuni, insa acum nu studiem aceasta varianta", a mai spus presedintele Garrigues.
El nu a dorit sa precizeze un target legat de veniturile estimate pentru anul acesta, insa, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor firmei de avocatura, ar fi vizat un nivel de 2 mil. euro (pentru intervalul septembrie 2008-august 2009). Antonio Garrigues a spus ca in urmatorii ani firma ar putea patrunde in topul primilor zece jucatori de pe piata locala.
"Romania este o tara cu un potential extraordinar de crestere, desi este afectata de criza financiara, ca si alte state. Acest potential va fi stimulat in special de proiectele de infrastructura. Cele 20 de miliarde de euro imprumutate (de la FMI si UE - n.red.) trebuie sa mearga in infrastructura", este de parere Garrigues.
El adauga faptul ca infrastructura nu se refera numai la drumuri, ci si la infrastructura tehnologica si culturala.
Valoarea onorariilor anuale din piata avocaturii este estimata la circa 200 de milioane de euro, cele mai mari firme inregistrand venituri de peste 10 milioane de euro fiecare.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO