Companii

Antreprenori locali. Producătorul de uşi şi ferestre Termoplast din Roman estimează afaceri de 18 mil. euro în acest an: „Circa 70% din producţie merge în Italia, Belgia, Austria şi Germania“. Producătorul, fondat în 1991 de Cătălin şi Daniela Neculai, a ajuns la o reţea de peste 300 de parteneri în toată Europa

Antreprenori locali. Producătorul de uşi şi ferestre...

Autor: Mirabela Tiron

16.10.2023, 16:45 87

♦ Compania şi-a crescut anul trecut cifra de afaceri cu 94% şi a intrat în top 20 al celor mai dinamice firme din industria prelucrătoare, potrivit datelor ZF.

Compania Termoplast din Roman, judeţul Neamţ, activă în producţia de uşi şi ferestre din PVC şi din aluminiu, controlată de antre­pre­nori locali, ţinteşte afaceri de 18 mil. euro în acest an, în urcare faţă de nivelul de 15 mil. euro de anul trecut. În 2022, firma şi-a dublat businessul.

„Aproape 70% din producţie merge la export. Noi trimitem direct 55-60% şi restul ajunge prin revânzători. Principala piaţă este Italia, dar exportăm şi în Belgia, Austria şi Germania. Avem 200 de angajaţi“, a declarat pentru ZF Daniela Neculai, directorul executiv al Termoplast şi acţionarul minoritar al companiei. Pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de Cătălin Neculai. Bazele afacerii au fost puse în 1991 de către familia Neculai, iar din 2000 firma activează în producţia de ferestre şi uşi.

Anul trecut, Termoplast a raportat la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 76 milioane de lei (15 mil. euro), în creştere cu 94% faţă de 2021, ceea ce o plasează în top 20 cele mai dinamice firme din indus­tria prelucrătoare, potrivit datelor ZF. Mai mult compania a fi­na­lizat anul cu un profit net de 10,7 mi­lioane de lei, faţă de 6,7 milioane de lei în 2021, arată datele publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO