Companii

Antreprenori locali. Proprietarul fabricii de ambalaje de hârtie Evopack din Piatra-Neamţ intră pe o nouă nişă: „Anul viitor investim 1,1 mil. euro în două linii de producţie de cutii de carton pentru mâncare“. Fabrica livrează ambalaje pentru McDonald’s, Spartan, Mesopotamia şi lanţul de fast food FryDay, iar cererea este în creştere în acest sector

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack

Autor: Mirabela Tiron

12.12.2023, 19:00 187

Evopack, companie ce produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra-Neamţ, care li­vrează pentru McDonald’s, Spartan, Mesopotamia şi lanţul de fast food FryDay, pariază pe un nou segment, cel al cutiilor de carton pentru mâncare, iar anul viitor va face o investiţie în două linii de producţie.

„Cererea pentru cutiile de carton pen­tru mâncare este în creştere şi de aceea facem această investiţie. Până acum importam aceste cutii, dar acum vrem să le producem noi“, a declarat pentru ZF Cos­min Vacariu, proprietarul Evopack. Pentru anul viitor este progra­mată o investiţie de 1,1 milioane euro în cele două linii noi de produc­ţie cutii din carton pentru mâncare şi în noi spaţii de depozitare de apro­ximativ 2.000 mp.

Fabrica din Piatra-Neamţ vinde pahare de carton pentru cafea către lanţurile de restauran­te (produse ce au adus 40% din cifra de afaceri anul trecut), pungi de hârtie (ce aduc 20%), şerveţele uscate şi ume­de, alte produse, potrivit ultimelor date. Anul trecut fabrica Evopack a fina­lizat investiţia de 3,4 mil. de euro în producţia de linguri şi fur­culiţe biodegradabile şi în hale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO