Companii

AOL cade victima piratilor cibernetici

19.06.2000, 00:00 15



Cea mai mare si mai populara companie cu activitate pe Internet din Statele Unite, America Online, a fost saptamana trecuta victima atacurilor piratilor informatici. Hackerii au obtinut acces la cateva conturi ale clientilor companiei utilizand in acest scop un virus trasmis prin mesaje e-mail, au declarat presei internationale membri ai conducerii AOL.

Atacul a fost similar celui produs de virusul ILOVEYOU dar s-a desfasurat la scara mai redusa. "Un numar mic de conturi ale clientilor nostri au fost accesate ilegal", a mai precizat Rich D'Amatom, purtatorul de cuvant al companiei.

Hackerii au trimis reprezentantilor serviciului de relatii cu clientii al companiei e-mail-uri la care era atasat un fisier, vinovat de instalarea virusului. La deschiderea fisierului, virusul "troian" crea o conexiune cu computerul expeditor si permitea accesul la unele conturi ale clientilor AOL, inclusiv la numele posesorului, adresa si anumite detalii privind cartea de credit a acestuia.

Conducerea companiei a incercat sa minimizeze impactul atacului, subliniind ca hackerii nu au accesat si baza de date a America Online care cuprinde informatii despre toti cei 23 de milioane de clienti ai sai. Specialistii sustin ca numarul

conturilor accesate de catre piratii cibernetici s-au ridicat la peste 500.

Teoretic, dupa obtinerea accesului la contul unui client, hackerul ar putea prelua complet controlul asupra acestuia printr-o simpla schimbare de parola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO