Companii

Apollo se lupta cu salariatii de la Ciorapi imisoara

15.06.2000, 00:00 102



Producatorul de ciorapi Apollo Bucuresti intentioneaza preluarea a 24% din Ciorapi Timisoara, in cadrul strategiei sale de dezvoltare pe termen lung, dar salariatii societatii timisorene au anuntat ca raspuns divizarea societatii.

Apollo bucuresti, societate listata pe RASDAQ este gata sa plateasca 1.675 lei pentru actiunea Ciorapi Timisoara, pret de patru ori mai mare decat cotatia de la BVB.

Salariatii societatii au convocat adunarea generala extraordinara a actionarilor Ciorapi Timisoara cu intentia de a diviza compania in doua societati mai mici, fapt care pune cumparatorul intr-o situatie dificila acesta nestiind ce actiuni preia de fapt de la FPS.

Reprezentantii Apollo Bucuresti considera convocarea AGA nestatutara, deoarece in actul constitutiv al societatii Ciorapi Timisoara se specifica ca adunarea extraordinara a actionarilor poate fi convocata la cererea unei treimi a actionarilor sau la cererea cenzorilor.

"In plus, nici nu a fost pus la dispozitie un plan al divizarii pentru ca actionarii sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza" a declarat Ziarului Financiar Andrea Cattaneo Della Volta, Presedintele Apollo.

Structura actionariatului Ciorapi Timisoara este Programul Asociatiei Salariatilor 40%, Fondul Proprietatii de Stat cu 23,92%, pachet pentru care FPS a semnat un contract de vanzare catre Apollo.

"FPS a vandut in 1996 doar 30% din totalul actiunilor asociatiei salariatilor de la Ciorapi Timisoara si pentru ca acesta sa-si majoreze in continuare ponderea in capitalul social trebuia sa faca oferta publica de cumparare potrivit prevederilor legale" spune Cristian Tudoran, directorul financiar al Apollo

Conducerea societatii timisorene a refuzat sa comenteze asupra acestei situatii, dar surse din cadrul companiei au declarat ca AGA de ieri nu s-a tinut din lipsa de cvorum iar in cea care este programata astazi se va lua decizia de divizare. Acesta va fi posibil pentru ca AGA de astazi se va tine indiferent de prezenta, fiind a doua convocare, iar decizia va fi luata cu majoritatea actionarilor prezenti.

Ciorapi Timisoara a inregistrat un profit net de 1,02 miliarde de lei in 1999, la o cifra de afaceri de 49,7 miliarde de lei. Dividendul care a fi distribuit in acest an pentru activitatea din 1999 a fost stabilit la 197 lei/actiune. In 1998 societatea a inregistrat pierderi de 1,5 miliarde de lei, cifra de afaceri a perioadei fiind de 32,1 miliarde de lei.

Ciorapi Timisoara este listata la BVB din 7 august 1998, interval in care cursul a variat intre minimul de 196 lei/actiune si 861 lei/actiune. Ultima tranzactie s-a inregistrat in 18 mai, cand s-au transferat 100 de titluri la pretul de 413 lei/actiune.

Apollo Bucuresti este intre putinele societati listate din Romania care a reusit sa obtina finantare prin intermediul pietei de capital. Producatorul bucurestean de ciorapi si-a majorat capitalul social cu 33 de miliarde de lei in toamna anului trecut, prin aportul actionarilor societatii dar si cu ajutorul unor fonduri straine de investitii.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO