Companii

Apolodor a facut profit de 3,8 mil. euro din lucrari de terasamente si demolari

24.04.2007, 14:43 38

Compania de constructii Apolodor Comimpex din Bucuresti si-a bugetat anul acesta o cifra de afaceri de circa 42 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut, pe fondul cresterii cererii de pe piata constructiilor. Profitul firmei s-a situat anul trecut la circa 3,8 milioane euro.
"Pentru anul acesta, ne asteptam la o crestere de 20%, acest lucru datorandu-se cererii tot mai mari de pe piata imobiliara, atat pentru constructii de locuinte si cladiri de birouri, cat si pentru supermarketuri", afirma Radu Ouatu, directorul general al companiei.
Printre cele mai mari lucrari de demolare si executare de terasamente derulate anul trecut de companie se numara EuroMall Pitesti, Herve Auchan-Titan, Centrul Comercial si Rezidential Baneasa (Carrefour, Ikea, Mobexpert si zona rezidentiala), Cora Cluj, Bucharest West Logistic Park sau Cotroceni Park.
Anul trecut, compania a inceput un program de investitii pentru achizitionarea de utilaje, in valoare de 14 milioane de euro, printr-un contract de leasing. Apolodor are peste 200 de camioane si utilaje, din care 34 de excavatoare de ultima generatie, 80 de autobasculante, un concasor pentru reciclarea betoanelor din demolare, taietor de beton cu lant diamantat, foarfeci hidraulice de taiat betonul, dintre care cea mai mare are 4,5 tone si o deschidere de 1,2 metri. "Anul acesta vom continua sa completam dotarea cu autobasculante, pana la 100 de bucati, precum si achizitionarea unor utilaje speciale pentru montarea bordurilor prin dirijare laser 3D, un excavator superperformant pentru demolare care atinge cu bratul inaltimea unui bloc de 9 etaje", afirma Ouatu.
Compania intentiona anul trecut sa participe la formarea unui consortiu de firme cu care sa se inscrie la licitatii pentru proiecte de infrastructura, insa a renuntat ulterior. "Discutiile pentru crearea unei asocieri au fost doar exploratorii si nu au fost finalizate", explica Ouatu. Odata cu intrarea in Uniunea Europeana numarul lucrarilor de demolare si terasamente a crescut, insa acest lucru nu a determinat si o crestere a competitiei, potrivit lui Ouatu. Managerul Apolodor ia in considerarea angajarea unor specialisti straini, avand in vedere criza de personal cu care se confrunta piata constructiilor.
Anul acesta compania va fi implicata in lucrari de infrastructura in cadrul proiectului industrial Cefin Logistic Park, lucrari pentru constructia unui hotel de 5 stele pe Calea Victoriei, proiect dezvoltat de compania Comnord, lucrari pentru hipermarketurile Carrefour din Iasi si Suceava, Auchan Pitesti, Liberty Mall, Asmita Gardens sau Complexul Rezidential Baneasa.
Compania este specializata in demolarea constructiilor, terasamente si organizare de santier, precum si in lucrari de infrastructura. Apolodor are in prezent 500 de angajati, media pe anul 2006 fiind de circa 450, in crestere cu 50% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO