Companii

În aprilie, energia eoliană a fost a treia forţă în sistemul naţional de producţie, cu o pondere de aproape 15%, peste cea a cărbunilor, care au avut 14%. Astfel, circa 80% din energia produsă în România au venit din surse lipsite de emisii de CO2, hidro şi nuclearul fiind cele mai mari puteri din sistem

Transformarea unui colos

Autor: Roxana Petrescu

15.08.2023, 00:07 295

 Cum au ajuns cărbunii din vârful lanţului trofic o specie pe cale de dispariţie? În aprilie, 80% din energia României a fost lipsită de emisii de CO2 Cu un nou val regenerabil în plină desfăşurare, verdele este pe cale de a produce o schimbare de proporţii la nivelul întregului sistem, similară cu cea adusă de centrala de la Cernavodă.

În luna aprilie a acestui an, România a ajuns la o producţie de energie lipsită de emisii de CO2 de circa 80% din total, procente care o propulsea­ză în clubul select al celor mai verzi state din punctul de vedere al producţiei de energie, cum este cazul statelor nordice, al Franţei nucleare sau al Canadei.

Ascensiunea verzilor s-a produs odată cu retragerea cărbunelui din funcţiune, dar şi pe fondul scăderii consumului de energie, ocazie cu care România a redevenit exportator după ani de import energetic, o victorie fără glorie, desigur.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO