Companii

Aproape 3.000 de medici şi-au cerut actele pentru a putea să lucreze în străinătate

Aproape 3.000 de medici şi-au cerut actele pentru a putea să lucreze în străinătate

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

11.03.2012, 16:45 282

2.841 de medici au solicitat de la colegiile medicilor certificatele profesionale pentru a putea pleca sa lucreze în străinătate, în creştere comparativ cu nivelul de 2.779 din 2010, arată datele Colegiului Medicilor.

"Primele trei ţări alese de medici ca destinaţii sunt Germania (835), Marea Britanie (611), Franţa (560). În privinţa specializărilor, prima specialitate este medicină de familie/medicină generala (843) şi chirurgia generală (155)", se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor.

Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului, spunea recent într-un eveniment organizat de ZF că circa 10.000 de medici au plecat în străinătate în ultimii cinci ani, în timp ce sistemul local de învăţământ a produs două treimi din această cifră.

Plecarea medicilor din ţară este un fenomen care a afectat România în ultimii ani şi care acum a ajuns la cote alarmante. Salariile mai mari şi dotările mult mai bune din spitalele din ţările vestice sunt principalele cauze care îi determină pe medicii români să plece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO