Companii

ArcelorMittal cauta 100 de ingineri

15.02.2008, 21:16 16

ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, a demarat un program de recrutare a absolventilor facultatilor de inginerie care urmeaza sa fie angajati in unitatile grupului din intreaga lume. In urma programului vor fi recrutati pana la 100 de ingineri romani care vor avea posibilitatea de a lucra pe piata locala sau in strainatate in cadrul grupului.
"Experienta noastra in instruirea fortei locale de munca ne-a aratat ca Romania poate deveni un centru-cheie pentru recrutarea de noi talente", a spus Augustine Kochuparampil, CEO al ArcelorMittal Galati.
Compania cauta ingineri specializati in mecanica, electronica, metalurgie, stiintele materialelor, automatizari si minerit, absolventi ai universitatilor locale, dispusi sa calatoreasca si sa se stabileasca temporar in strainatate. De asemenea, candidatii trebuie sa cunoasca minimum doua limbi straine.
Pe piata locala, salariul de inceput al unui absolvent cu pregatire tehnica porneste de la cateva sute de euro si poate ajunge pana la 1.500 - 2.000 de euro dupa cativa ani de experienta.
In prezent, inginerii se numara printre pozitiile cel mai greu de acoperit de catre angajatori, ca efect al reculului interesului tinerilor pentru facultatile cu profil tehnic si ca urmare a exodului fortei de munca specializate in Occident din anii '90.
Programul initiat de ArcelorMittal presupune doua etape - o perioada de pregatire, care va dura aproximativ un an, si care va fi urmata de atribuirea unei pozitii in cadrul grupului.
Dupa absolvirea programelor de instruire, care vor avea loc pe piata locala, tinerii ingineri vor fi repartizati in pozitii-cheie in cadrul grupului. Cativa dintre specialisti vor lucra in combinatul din Galati, precum si in celelalte unitati din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO