Companii

ArcelorMittal investeşte 30 mil. euro în oţelăria de la Galaţi

ArcelorMittal investeşte 30 mil. euro în oţelăria de...

Autor: Cristina Bellu

02.11.2017, 10:47 242

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat sidelurgic din ţară, investeşte 30 de milioane de euro în lucrări de modernizare în cadrul oţelăriei.

Acestea  vor include un convertizor nou, un pod rulant de mare capacitate precum şi un cap nou de turnare la maşina de turnare continuă din cadrul ansamblului siderurgic.

“Scopul acestui pachet de modernizări este de a îmbunătăţi calitatea produselor şi serviciilor pentru clienţi, dar şi de a întări securitatea în muncă.”, menţionează compania.

Operaţiunile de modernizare presupun oprirea temporară a fluxului cald pentru o perioadă de aproximativ patru săptămâni, fără a  afecta clienţii sau activitatea laminoarelor datorită pregătirilor prealabile.

În prezent, com­pania îşi des­fă­şoară activi­ta­tea cu ajutorul a 5.975 de angajaţi. La privatizare, în 2001, Arce­lorMit­tal Galaţi avea circa 27.600 de an­gajaţi, cu alte cu­vinte, numărul an­gajaţilor din cadrul combi­na­tului s-a redus de mai bine de patru ori până în 2016.

După pri­va­ti­zarea din 2001, combinatul side­rurgic avea o pro­ducţie de sub 2 milioane de tone de oţel anual, în timp ce în momentul privatizării capacitatea de producţie era de 5 mil. tone.

Combinatul a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 3,5 miliarde de lei (786 de milioane de euro), în scădere cu aproape 8% şi cu pierderi de 271 milioane de lei (60 de milioane de euro), mai mici cu doar 9% faţă de anul anterior, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO