Companii

Arcon spune ca poate produce polistiren pentru 5.500 de blocuri

31.03.2010, 23:12 76

Producatorul de materiale de constructii Arcon din SfantuGheorghe, detinut de omul de afaceri Ioan Titeiu, afirma ca incazul in care fabrica de polistiren expandat ar produce pentrutoate proiectele de reabilitare demarate de Ministerul DezvoltariiRegionale si Turismului, ar fi acoperita doar 30% dincapacitate.
"Daca pentru toate proiectele de reabilitare termica anuntate lanivel national am produce polistirenul necesar, linia de la SfantuGheorghe ar fi ocupata doar in proportie de 30% din capacitate.Putem fabrica polistiren pentru anveloparea a 5.500 de blocuri delocuinte, in conditiile in care autoritatile au anuntat ca in acestan vor fi termoizolate aproximativ 1.800 de cladiri", afirma IoanTiteiu, directorul general al Arcon.
Compania se alatura astfel altor producatori de profil care afirmaca fondurile alocate programului de reabilitare termica sunt preamici pentru a impulsiona consumul de materiale de constructiitermoizolante. Arcon a fost implicata in primul proiect dereabilitare termica la nivel national, la Sfantu Gheorghe, unuldintre orasele cele mai dinamice din acest program, pentru unintreg cartier tratat ca ansamblu rezidential unitar.
Arcon produce membrane bituminoase cu elastoplasto meri marca Arcosi detine una dintre cele mai mari capacitati de productie apolistirenului expandat de pe piata locala.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de
86 de milioane de lei (20,3 mil. euro), in scadere cu 11%, dincauza reducerii preturilor de vanzare si a scaderii cererii pentrumembrane bituminoase.
"La nivelul general al businessului am scazut cu doar 11% fata deanul 2008, aceasta scadere situandu-se sub contractia medie de 24%a sectorului de constructii din Romania."
Arcon, infiintata in 1994, a investit pana in prezent circa 20 mil.euro in dezvoltarea capacitatilor de productie pentru membrane sipolistiren. Compania exporta 10% din productia de membrane inBulgaria, Ungaria, Grecia, Dane marca si are 150 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO